Menu

Gestrikt en wel: tips voor een succesvolle beursdeelname

De plannen voor het nieuwe jaar zijn gemaakt. Met uiteraard een ereplaats voor beursdeelnames tussen de andere marketing- en salesdoelen. Vakbeurzen zijn meer dan alleen een contactmoment. Je kunt er jouw product of dienst promoten, lanceren of demonstreren aan een groot publiek. Potentiele afnemers die heel gericht op zoek zijn naar nieuwe producten en aanbieders in de branche. Zeker nu de economie weer floreert is een beursdeelname enorm interessant.

Start met de boodschap

Wanneer we het hebben over een beursdeelname, dan zijn voorbereiding en planning twee toverwoorden. Geef antwoord op de vraag ‘Welke boodschap wil ik overbrengen?’. Doe dat binnen het team van betrokkenen en bepaal meteen de manier waarop je die boodschap wilt overbrengen: verleiden, nieuwsgierig maken, uitdagen of informeren? Tussen de vaak honderden anderen exposanten wil je opvallen met jouw stand. Je staat er immers om de aandacht te trekken en potentieel te spreken. Als eventmanager geef ik je graag drie elementaire tips voor een succesvolle beursdeelname:

 

  1. Het beste paard van stal

Zorg voor een vernieuwend en verrassend product. Maak van de beursdeelname een lanceermoment, of nodig prospects uit voor een unieke live demonstratie. Laat de raderen van je marketingafdeling op volle toeren draaien om jouw product een aantrekkelijk jasje te geven. Maak het zo spannend dat bezoekers nieuwsgierig zijn naar het product onder het jasje. Met een slimme en verzorgde presentatie worden de behoeften van potentiële klanten aanwakkert. Let op vormen, kleuren, huisstijl en aansluiting op het product.

 

  1. Medewerkers als visitekaartje

Stel een vakkundig team samen. Selecteer medewerkers van verschillende afdelingen die jouw bedrijf moeiteloos kunnen representeren. Uitstraling is van groot belang. De eerste verbale en non-verbale seconden in de ontmoeting met klanten zijn doorslaggevend. Nog te vaak ontmoet ik verkopers met een uitstekend verhaal, die een professionele uitstraling missen. Zorg dat de standbemanning correct gekleed en verzorgd ten tonele verschijnt. Trek ze een passend pak of kostuum aan dat qua kleur en uitstraling naadloos aansluit bij de huisstijl van je bedrijf.

 

  1. Blijf continue scherp

Vakbeurzen duren vaak meerdere dagen. Wees tot op de laatste beursdag enthousiast over je product en bedrijf. Iedere dag is een nieuwe kans om potentieel te ontmoeten. De beursorganisatie zorgt voor geïnteresseerde bezoekers uit de branche, jij zult deze op een effectieve manier moeten aantrekken en nieuwsgierig maken naar jouw product of dienst. Je weet nooit wie je in de laatste seconden nog tegenkomt en kan overtuigen.