Menu

Maak impact met je digitale identiteit

Het informatietijdperk volgde het destijds enorm innoverende industriële tijdperk op. Nu zitten we in de transitie naar het zogenoemde digitale tijdperk. Met grote gevolgen voor de manier waarop wij leven en werken. Technologie werd in een klap de drijvende –en allesbepalende- kracht achter onze sociale evolutie. Een digitale identiteit creëren en opbouwen werd de volgende standaard.

Online bouwen aan je bedrijf

Dat we op elk gewenst moment met iedereen over de hele wereld kunnen communiceren via diverse kanalen, is al lang geen spannende onderneming meer. Innovatieve platforms als Skype, Facebook, YouTube, WhatsApp en andere applicaties bepalen grotendeels onze acties en gedrag. En wat dacht je van de impact van organisaties als Airbnb en Uber? Digitalisering maakt ook vluchtig. Onze wensen en eisen worden met een druk op de knop beantwoord. Persoonlijke informatie werd nog niet eerder zo veel gedeeld. Een digitale identiteit creëren is iets wat eveneens zo gedaan is. Je dupliceert jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en talent en bouwt een netwerk met gelijkgestemden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Authenticiteit is enorm belangrijk wanneer het gaat om een digitale identiteit creëren. Online is de grens tussen privé en zakelijk nog dunner dan offline.  Al je acties, uitspraken en foto’s worden bewaard en gevolgd. Met die gedachte kun je jouw bewegingen op het internet zorgvuldig benaderen en invullen. Digitale platforms zijn ideaal voor ondernemers en bedrijven om zichzelf en hun dienst of product te presenteren aan de juiste doelgroep. Instagram, Facebook, LinkedIn en Snapchat hebben ieder een eigen doelgroep, imago en algoritme. Kies het platform wat past bij jouw identiteit, normen en waarden en uistraling. Daarna komt het harde werk: bouwen!

Vertaling offline naar online

Mensen kopen het liefst van andere mensen. Jouw online identiteit zorgt voor online verkoop. Niet geheel onbelangrijk dat je relevant, eerlijk en overtuigend bent. En dan het liefst ook nog met onderbouwde data, meningen en recensies. Online profielen op de diverse kanalen dienen up-to-date en goed onderhouden te zijn. Beeld in de vorm van foto’s en video, in combinatie met tekst, zorgt creëert een online imago. Jouw imago. Vinden er offline activiteiten plaats, zoals een evenement of een congres, dan mag deze uitstraling niet verschillen van het online imago. De vertaling van offline naar online, of andersom, vergt expertise, aandacht en ervaring. Een sterk (online) team is dus aan te raden. Iemand anders jouw product of dienst laten promoten is een andere manier van werven. Influencer marketing of micro influencers zijn hippe termen die overal terugkomen bij internet- en marketingbureaus. Voor het promoten van een evenement, sponsoractie, productlancering of naamsverandering kun je nu een bekend persoon inzetten. Bekende Nederlanders maken plaats voor Instagram-famous personen. Zij zijn experts op het gebied van digitale marketing via sociale platform en hebben een digitaal imago waar veel mensen tegenop kijken. Met name generaties Y en Z zijn enorm beïnvloedbaar via influencers. De ideale vorm van marketing wanneer je je op deze doelgroep richt met jouw product of dienst. Maar pas op, het internet is net een open riool. Iedereen kan reageren op alles wat je plaatst. Een nare opmerking kan opgeblazen worden tot het niveau dat er zelfs imagoschade opgelopen kan worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Authenticiteit, eerlijkheid en openheid wordt gewaardeerd.