Menu

Portfolio van een gedreven eventmanager

Onderscheidende concepten in incentives, business en creatieve evenementen, maar ook voor productlanceringen, merkstrategieën en beurzen. Iedere aanvraag is een nieuwe gelegenheid om een totaalbeleving te creëren voor de opdrachtgever. Als gedreven eventmanager ben je op zoek naar de diepere laag in de aanvraag; welke doelstellingen sluiten aan bij het evenement, welke lange termijn effecten moeten bewerkstelligd worden, wanneer is het evenement succesvol?

 

Verwachtingsmanagement overtreffen

Een portfolio bouw je zorgvuldig op. Nieuwe klanten aantrekken en enthousiasmeren, huidige klanten de bevestiging en erkenning geven en jouw werkwijze op een onderscheidende manier benadrukken. De rode draad in verschillende type en grootte van de evenementen is een belangrijke factor. De uitspraak ‘wij kunnen alles’ is een dooddoener en al helemaal zonder ondersteunend portfolio. Referenties, sfeerverslagen en foto- en videomateriaal zijn ideale tools om een stevig portefeuille te bouwen. Het reflecteert vertrouwen, professionaliteit, kennis en zorgvuldigheid, zonder dat het saai of eentonig wordt. Het nazorgtraject is bij uitstek de beste periode voor feedback en referenties. Gebruik deze tijd voor het verzamelen van beeldmateriaal, sfeerverslagen en resultaten. Niet elke klant wil genoemd worden, wegens veiligheidseisen of privé redenen, maar gaat vaak welk akkoord met een uitgelicht element van het evenement.

 

Kracht van herhaling

Marketing, reclame, promotie, het uitdragen van jouw toko heeft enorme invloed op het aantrekken van nieuwe klanten. Jouw droomklant of –evenement manifesteer je door zichtbaar te zijn en aansluiting te zoeken op de hulpvraag vanuit de markt. Vind hét gat in de markt en positioneer jezelf als expert. Luister goed naar de klant en ze geven 9 uit de 10 keer antwoord op hun eigen vragen. Jij zorgt voor de bevestiging en het vertouwen om een volgend evenement te organiseren voor partners, klanten, management of personeel. Kennis en ervaring zijn de verrassende ingrediënten die ervoor zorgen dat elk evenement een onvergetelijk moment wordt. Zichtbaar zijn op diverse kanalen, online én offline, zorgt voor een sneeuwbaleffect in de gewenste aanvragen. Internationale congressen voor klanten van over de hele wereld, incentives voor partners en onvergetelijke productlanceringen voor de pers, elk soort evenement is haalbaar voor iemand die gedreven en eerlijk is. Het continu herhalen van jouw unieke aanpak, communicatie, werkwijze en uitvoering zorgt voor naamsbekendheid en de allesomvattende gunfactor. Wanneer je die te pakken hebt, ben je niet meer te stoppen. Mond-tot-mond reclame is nog altijd de beste reclame die je kunt krijgen.

 

Video speelt in op emotie

Clipforce is een creatief bedrijf dat gespecialiseerd is in o.a. het produceren en verzorgen van commercials, promo’s, animaties en testimonials. Zij zeggen het volgende over de kracht van video: “Een video maken is een effectieve manier om op overtuigende wijze een boodschap direct aan de klant over te brengen. Bovendien bevordert een video het begrijpen van een product of dienst met 74% en onthoudt 80% van de kijkers de video’s die ze online bekijken. Video’s zijn gemakkelijk te delen via social media, waardoor de boodschap een groter bereik haalt dan alleen tekst. Bedrijfsfilms geven (potentiële) klanten een idee van een bedrijf. Een video geeft een bedrijf of instantie een stem en gezicht, wat vertrouwen wekt.” Het is dus absoluut de moeite waard om deze vorm van promotie te onderzoeken voor jouw bedrijf.

 

Benieuwd naar onze aanpak? Bekijk de wat, waarom en hoe op onze internetsite