Menu

Stappenplan: social media voor evenementen

Spreek je over succes, dan staat daar een waterdicht plan tegenover. Social media speelt een grote rol in effectieve eventmarketing en draagt bij aan het succes van je evenement. Een goed plan schrijven, uitrollen en uitvoeren is dus een vereiste.

 

  1. Focus op het doel

Een social media plan begint vanzelfsprekend met het stellen van heldere doelen. Vraag jezelf af wat je precies wilt bereiken met de inzet van social media rondom jouw evenement. Wil je deelnemers uitnodigen en naar je event trekken, naamsbekendheid genereren voor je bedrijf of product, een winactie uitzetten of kies je voor een gesprek tussen sprekers, geïnteresseerden en pers? Hoe dan ook: bepaal je doelen. Let er wel op dat je activiteiten aansluiten bij die doelen. Gedurende het uitrollen van je concept kan van alles veranderen. Dat is niet erg, maar wees hiervan bewust en stel eventueel bij.

 

  1. Doelgroep en boodschap

Je ben voornemens een evenement te organiseren en je hebt meetbare (social media) doelen geformuleerd. Dan ga je vervolgens de doelgroep bepalen. Mik je op ZZP’ers? Of is het je specifiek om secretaresses te doen? Managers misschien? Hoe specifieker je je doelgroep definieert, hoe groter de kans is dat je evenement succesvol is. Met jouw doelgroep in het achterhoofd is het tijd om de juiste boodschap te bepalen. Kies voor herkenbare en deelbare content. Wat wil de doelgroep horen en waarmee kun je ze triggeren?

 

  1. Kies de juiste kanalen

We zijn al een eind op weg. Hoog tijd om te bepalen welke media je gaat inzetten. Gouden regel is dat jij met je boodschap moet zijn waar je doelgroep zich bevindt. Klinkt simpel, maar dat blijkt in de praktijk wel eens anders. Kies je voor LinkedIn, dan kun je rechtstreeks communiceren via statusupdates of relevante groepen. Is Twitter je megafoon? Zorg ervoor dat je de juiste mensen volgt. Bied jij interessante en herkenbare content, dan is er een grote kans dat mensen je gaan (terug)volgen. Gebruik je Facebook als mediakanaal, maak er dan werk van dat veel mensen jouw bedrijfspagina leuk vinden of maak bijvoorbeeld een evenement aan.

 

  1. Content is king

En dan komt wellicht wel het allerbelangrijkste: de content. Wat ga je vertellen? Laat ik vooropstellen dat consistentie in je communicatie van levensbelang is. Volgers en vrienden moeten je herkennen aan je stijl. Dus niet de ene keer ‘Yo, gasten, we gaan volgende week lekker chillen op ons event’ en in een volgende post ‘Waarde volgers, komt u volgende week ook naar ons veelbelovende evenement?’ Dat match niet met elkaar. Let er wel op dat elk social media kanaal een eigen tone of voice heeft. Per medium kan jouw boodschap en stijl dus verschillen. Stem je berichten goed af op andere eventuele communicatie-uitingen, zoals persberichten, uitnodigingen en websiteteksten.